Инициативата “Археология за всеки“ се завръща в Пловдив през март

  • от PlovdivTime
  • 12:39, 24.02.2020

През изминалата 2019 година, Регионалният археологически музей успя да привлече вниманието на пловдивчани и гости на града с авторската си инициатива за безплатни тематични беседи „Археология за всеки“. Желанието на екипа да направи музея едно по-достъпно място, в което всеки да може да започне почивните си дни по един различен начин, се увенча с успех.

През изминалите месеци, посетителите имаха възможност да разширят своите познания за археологията, да узнаят тайните на предметите и съкровищата от музейните зали, да опознаят историята на града си с няколко археологически разходки и не на последно място - да се забавляват, учейки.

Регионалният археологически музей продължава провеждането на безплатни беседи и през тази година "Археология за всеки" ще зарадва почитателите си с нови, вълнуващи и разнообразни теми. Инициативата стартира отново, при това в един от най-хубавите месеци от годината, а първата тема ще е в чест на Международния ден на жената.

След закупуване на редовен билет, всеки може да се присъедини към екскурзоводите и да чуе разказа им за малко познати предмети от експозицията на музея, както и за интересни истории, свързани с дейността на музея.

Беседите се провеждат всяка събота, с начален час 10.30 ч. За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие, тъй като местата са ограничени. Ако обичате историята или пък ако не знаете нищо за нея – „Археология за всеки“ е за вас!

Ето и темите през март:

07.03. - Жената в тракийското общество

14.03. -  Кои са славяните?

21.03. - Хляб и зрелища - игри и забавления от древността

28.03. - Стъклото през вековете

Можете да се възползвате и от членските карти, с които получавате значителни отстъпки.

За информация и записвания - тук или на 032 624 339