Пловдивската драма търси снимки, видео и печатни материали за Първия виртуален музей на театъра

  • от PlovdivTime
  • 13:57, 18.02.2020

Пловдив създава първи виртуален музей на театър в България! Драматичен театър-Пловдив започва създаването на виртуален музей на първия професионален театър в България в чест на неговия 140-годишен юбилей през 2021 г. 

Обръщаме се към паметта и патриотизма на всички граждани на Пловдив за събирането на снимков, филмов, видео и печатен материал, свързан с историята на театъра, призоваха от екипа на театъра.

Всеки факт от разнообразния живот на театъра ще бъде от неоценимо значение. Вярваме, че зърно по зърно, снимка по снимка, артефакт по артефакт, можем да възстановим паметта на най-старата професионална трупа в България и заедно да създадем първия виртуален музей за театър в България.  

Това дело не е по силите на една институция. Необходима е любовта и съзнанието на всеки от Вас, че трябва да опазим паметта за всеки един, дал от своя живот за съществуването на Драматичен театър-Пловдив.  

Скъпи пловдивчани, приятели и съратници, ако притежавате материали, архиви, снимки или видеоматериали, свързани по какъвто и да е начин с Драматичен театър-Пловдив, моля да ги споделите с нас на имейл: [email protected] 

В случаи на технически затруднения при тяхната обработка, моля, оставете ваш телефон или имейл за обратна връзка. 

Да живее Пловдив и неговият театър! 

 

Kоментари

коментар
Недялка Петрова
15:46, 18.02.2020
Отговор

Посетете Държавния архив в Пловдив. Ще откриете безценни неща!