Пловдив с приз за „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 г.

  • от PlovdivTime
  • 13:21, 25.09.2020

Пловдив е "Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм" за 2020 г. в класацията на списание "Дестинация България". Церемонията по връчването на годишните призове на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и припознаването на България като целогодишна туристическа дестинация. 

Наградата от името на Община Пловдив получи заместник-кмета по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов. Тя му бе връчена от Любен Кънчев, заместник-министър на туризма на Република България.

„В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. Това е залегнало и като приоритет в управленската програма на екипа на община Пловдив. Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019 г.“ ни задължава още повече да си поставяме все по-високи цели и да постигаме все по-добри резултати. Културният календар на община Пловдив, както и усилията на всички културни оператори, които работят в нашия хилядолетен град са насочени към това да се създава целогодишен и  постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Разбира се, COVID -19 повлия, но въпреки него, градът гъмжи от прекрасни фестивали и събития. Благодаря на всички, допринесли за това!“, коментира заместник-кметът Пламен Панов.

Официални гости на събитието бяха Станислав Иванов – Народен представител от 44-то Народно събрание, Любен Кънчев – заместник-министър на туризма на Република  България, д-р Полина Карастоянова – Изпълнителен директор на Сдружение Национален борд по туризъм, г-н Димитър Маргаритов – Председател на КЗП, г-жа Николинка Илиева – Заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело". Специален гост бе Йорданка Христова, която получи отличие в категорията „Посланик на туризма”.