Пловдив отбелязват 174-годишнината от рождението на Христо Ботев

  • от PlovdivTime
  • 11:26, 06.01.2022

Пловдивчани ще отбележат 174-годишнината от рождението на Христо Ботев на 6 януари 2022 г. от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина. В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Марина Узунова, ученичка в 11 клас, председател на Ученическия парламент на ЕГ"Пловдив". Водещ ще бъде Мария Генчева- актриса в Драматичен театър Пловдив.

В церемонията ще  вземат участие Народни представители от 16 МИР Пловдив -град, Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, медии.