Павел Серафимов разказва за древните цивилизации по българските земи на среща в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:35, 19.10.2022

Среща разговор на тема „Древните цивилизации по българските земи и приносът им за културите в Европа и света” с Павел Серафимов ще се проведе на 19 октомври от 18 часа в културен център „Тракарт”.

Темата засяга важни, но за жалост неизвестни моменти от тракийската история: ранното тракийското влияние над гърците и римляните; приносът на траките в появата на Арменското царство и Хетската Империя; прародината на арийците покорили Индия;  участието на траките и пеласгите в похода на Морските народи срещу Египет;  какъв е произходът на Кадъм; поява и характер на древната азбука; българският език като продължение на тракийския.

След двата тома на „Тайните на тракийския език”, Павел Серафимов публикува в новия си труд "Неразказаната история на траките"още по-разширен речник с 550 съхранени тракийски думи. На изследването на тази напреднала и могъща цивилизация Серафимов посещава над 30 години от своя живот и говори с почитание, и любов.

 „Народът на светлината няма как да изчезне, той ще се възражда отново и отново защото такава е мисията му на този свят. Ние можем да се гордеем че сме пълноправни наследници на този благословен от Бога народ, чиято истинска история скоро ще стане обществено достояние”, казва той.