Отбелязваме 184-годишнината от рождението на Васил Левски

  • от PlovdivTime
  • 18:26, 17.07.2021

Пловдив ще почете 184-годишнината от рождението на Васил Левски  пред паметника на Апостола на свободата на централната алея на Бунарджика на 18 юли от 10 ч. Слово ще произнесат Юлия Друмева и Матю Бецински, ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив с преподавател Зоя Капон, участници в Националния проект „Народните будители и Аз“.  Водещ на честването ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив Ивайло Христов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 184-та годишнината от рождението на Васил Левски ще се включат кметът на Община Пловдив, областният управител, председателят на Общински съвет, командирът на Силите за специални операции и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.