Коледният Пловдив: Панаир на занаятите в Стария град и Базар „Капана” до Пощата

  • от PlovdivTime
  • 10:30, 15.12.2023

Пловдив от днес изкушава с две събития  - коледни издания на Панаира на занаятите в Стария град и Базар „Капана” в пространството над подлеза над ул. „Гладстон” до Пощата. Двете събития се откриват в 11 часа и предлагат разнообразни забавления.

Коледният панаир на занаятите ще се проведе на  „Улица на занаятите” в Стария град на 15,16 и 17 декември .   През трите дни освен много награди и игри, ще има и музикална програма с участието на талантите на Пловдив, както и творчески работилници за малки и големи, базар с авторски изделия, както и възможност за фотосесия в ретро фотото на ул. „4-ти януари”. От 11.30 до 12.30 часа ще има опознавателни турове на занаятчийските ателиета. От 11.30 до 12 часа ще има безплатни прожекции на филми от събития на Занаятчийската камара. От 13 до 17 часа майсторите ще разкриват тънкостите на занаятите си - иконопис, дърворезба, художествена керамика,  художествени тъкани, плъсти, духано стъкло /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/. Всеки ден по време на панаира от 11 до 19 часа Пекарната ще посреща посетителите си с дъх на джинджифилови сладки, горещ шоколад и греяно вино. Музикалните изненади ще се през целия ден.

Музика, занаятчийски изделия и празнична украса ще радват пловдивчани и гостите на града на Коледния базар „Капана”, който отваря врати на 15 декември на моста над ул. „Гладстон”.  Организаторите ще предложат  12-дневна програма с над 100 участници и техните майсторски изделия.

Освен изобилието от вкусове, аромати, оригинални продукти, коледна украса и фото кътчета, базарът отново ще има своя музикална сцена. Този път, освен любими музиканти и селектори, на сцената специално участие ще имат коледарите от СУ “Кирил и Методий”, ученици от НУМТИ “Добрин Петков”, ученици от Езикова гимназия “Пловдив”, музикално студио “Детски Свят” и Art Voice Center.

В духа на Коледа, посетителите ще могат да създадат красиви спомени в празничните фото кътове, а на 25 декември Снежанка и Дядо Коледа ще донесат много радост, настроение и подаръци за най-малките гости на базара.