Кино и концерти за Деня на Европа в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:39, 09.05.2021

Пловдив ще отбележи Деня на Европа с прожекция на филма „Кръстницата” на 9 май от 14.45 часа в Lucky Дом на киното. Събитието се организира от бюрото на програма „Творческа Европа МЕДИА“ в България съвместно с кината от мрежата Европа синема в София, Пловдив и Варна. 

„Кръстницата” е продукция на Франция. Филмът е от 2020 г.Режисьор e  Жан-Пол Саломе,  а ролите изпълняват  Изабел Юпер, Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен. 

Община Пловдив в партньорство с „Европа Директно – Пловдив" и Център “Образование за демокрация” организират и празничен концерт по повод Деня на Европа. Тази година към тях се присъединява и Европейски потребителски център България.

Искаме да покажем силата и красотата на единството и разбира се – най-подходящ за това е именно Денят на Европа, коментира Красимир Лойков, ръководител на Европа Директно – Пловдив. 

„Музикалното събитие е под мотото „Българската класическа музика на ХХ век“. Успоредно с удоволствието от музиката всички посетители и зрители ще имат възможността да получат информационни материали и безплатни консултации за правата им като европейски граждани. Това ще стане на специално отворените за целта информационни щандове на Европа Директно Пловдив и Европейски потребителски център. Там ще може да проверите какви са опциите за учене, нови проекти или работа зад граница, както и да установите какви са вашите права, ако имате проблеми с търговец от друга страна в Европейския съюз”, разказват организаторите.