Историческият музей в Пловдив отбелязва 3 март с премиера на шпионска книга

  • от PlovdivTime
  • 09:48, 29.02.2020

Две събития, свързани с годишнината от Освобождението на България, ще се проведат в Регионалния исторически музей на 4 март. В 10:00 часа ще стартира международна научна конференция под надслов „142 години от Руско-турската война и Освобождението на България”.

Участие в събитието ще вземат Константин Илич Могилевский – член на Президиума на Руското историческо общество (РИО), изпълнителен директор на фонд „История Отечества“, Алексей Константинович Левикин – член на Президиума на РИО, директор на Държавния исторически музей, Ефим Йосифович Пивовар – Президент на Руския държавен хуманитарен университет, Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский – Председател на комитета „Русское наследие в Соединенном королевстве“. От българска страна ще участват академиците Константин Косев, Георги Марков и Васил Гюзелев. Събитието ще се проведе в зала "Съединение" на площад "Съединение" №1.

От 17.30 часа в същата зала ще бъде представена книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” с участието на нейния автор Никола Филипов, автора на предговора Румен Петков и издателя професор Валери Стефанов. Автографи ще раздава и самият княз Никита Лобанов-Ростовски.

Повече за книгата - четете в линка:

Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски? Представят книга за живота му в ПловдивТой е роден и израснал в София, но съдбата го отнася във Франция, Англия и САЩ