Фонд „13 века България“ обяви сесия за подпомагане на държавните и общински музеи и галерии

  • от PlovdivTime
  • 14:12, 02.02.2021

ания на държавните и общински музеи и галерии в България“. Темата ще даде възможност на различни музеи и галерии да реализират свои издателски проекти в областта на изследването и популяризирането на българското културно наследство.

Общият размер на финансовите средства, с които ще бъдат подпомагани кандидатстващите проекти от Фонда, е левовата равностойност на разходите за труд за отпечатване на изданието според актуална оферта от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

Общият бюджет на сесията е 22 000 лв.

Документите и допълнителните приложения се изпращат на хартиен носител, за които важи датата на пощенското клеймо до 31.05.2021 г., включително, на адрес: Национален дарителски фонд „13 века България“, пл. „Проф. Васил Геров“ 1, 1421 София, България;  или чрез електронна кореспонденция, като Заявлението за подпомагане на  полиграфически проект, актуалната оферта от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ и Декларацията се подават в сканиран вид по утвърдения образец, заедно с всички посочени приложения към него, с подпис и печат на ел. адрес: [email protected]  до 17.00 ч. на 31.05.2021 г.

Пълната информация за правилата за участие в сесията, формуляр на Заявлението за подпомагане на полиграфически проект и Формуляр на Декларацията са публикувани на интернет страницата на Фонда.