Честваме 185-годишнината от рождението на Васил Левски

  • от PlovdivTime
  • 12:24, 05.07.2022

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18 юли 2022 година, понеделник, от 10 часа, в Пловдив ще бъде почетена 185-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Слово ще произнесе Румяна Денева, ученичка в 11 клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Пловдив, участник в Националния проект „Народните будители и Аз“.  

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 185-годишнината от рождението на Васил Левски ще се включат: Народните представители от град Пловдив, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.