Честито Рождество Христово! С любов и вяра да преминем през изпитанията!

  • от Парашкева Иванова
  • 00:10, 25.12.2021

Преди повече от 2000 години Витлеемската звезда озарява пещерата, в която се ражда Исус Христос. Светът се променя. Бавно, без особено желание, с много жертви в името на Спасителя. Но и с много Вяра и Любов!

Днес светът отново се променя. Две години след началото на ковид пандемията все по-малко са хората, които вярват, че ще върнат старото си ежедневие. Някои смятат, че гледаме края на света от първия ред, а други мечтаят за нов свят някъде в Космоса.  

Въпреки всичко обаче Рождество Христово продължава да бъде празник на любовта и надеждата. Загубите ни карат да ценим повече нещата, които преди приемахме за даденост – здравето, семейството, хармонията, добротата, милосърдието, състраданието. 

Очакват ни още изпитания и за да преминем през тях, трябва отново да си върнем вярата и любовта.

Затова в тази свята нощ можем да помълчим и да благодарим за това, че сме отново заедно. Да се радваме, че можем да споделим най-светлия празник в годината.  Да си припомним значението на БЛАГОДАРЯ. Това е една от думите с най-голям положителен заряд в нашия език. Ако е казана от сърце, тя е магическа. Затова благодарете за всичко и на всички. И с радост и благодарност да продължим напред!

Екипът на PlovdivTime благодари на всички свои приятели и читатели за това, че сме заедно!

Нека бъдем здрави, благодарни, щедри, състрадателни и да вярваме!

Честито Рождество Христово!

Бог да пази всички!