Честита Баба Марта - бъдете здрави и усмихнати

  • от PlovdivTime
  • 08:33, 01.03.2021

Честита Баба Марта!

По традиция посрещаме месец март обагрени в бяло и червено. Нетърпеливо очакваме природата да разцъфне в знак на новото начало, с надежда да ни донесе здраве и берекет.

Преди година месецът на мартеничките ни поднесе неочаквана изненада, а скоро след това животът ни се промени окончателно. По този повод медият ни попита пловдивчани дали са в настроение за предстоящия празник, ще заложат ли на българските традиции и дали тази година влагат различни емоции в пожеланието за здраве?

Нека хората да станат по-добри и усмихнати, а Баба Марта да им донесе здраве. Нека тази година бъде по-успешна от миналата“, споделя пловдивчанка.

Надявам се съвсем искрено пролетта да ни донесе здраве и изцеление“, коментира здравен работник.

Те обобщават, че днес определено влагаме по-различно разбиране в посланието си за здраве, за което е допринесла битката със световната пандемия от Covid-19.

Както по-рано разказахме, тази година жителите на Пловдив предпочитат да заложат на традиционни български мартеници. Те споделят, че клонят към амулети, изплетени от вълна, а вътре търсят втъкани символи, характерни за нашия фолклор.

Екипа на TrafficNews и PlovdivTime желаят на всички много здраве и усмивки!