Археологическият музей кани на безплатна лекция “Богът лечител и неговото светилище”

  • от PlovdivTime
  • 10:46, 18.12.2023

Безплатна беседа "Богът лечител и неговото светилище", ще се проведе на 23 декември от 15 ч. в Археологическия музей. Посетителите ще имат възможността да научат подробности за култа на Асклепий, за неговото светилище край с. Паталеница, за многобройните находки, както и за медицината през древността.

"Точно преди коледните празници, ще ви представим една такава безплатна тематична беседа, която ще разкрие тайните на временната изложба, която откриваме на 21 декември - "Богът лечител: Светилището на Асклепий край с. Паталеница". Макар нашите изложби да предоставят интересен поглед към разнообразни теми, те няма как да съдържат цялата налична информация. Ето защо всяка от тях да е съпътствана от специално създадена тематична беседа, която цели да предостави на най-любознателните един по-обстоен поглед към миналото", казват курорите Екатерина Илиева и Любомир Мерджанов.

За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие на телефон 032/ 624 339, в социалните мрежи на музея или на място, тъй като местата са ограничени. Беседите е безплатна, след заплащане на входна такса. Цените са както следва: редовен билет - 6 лв., ученици и пенсионери - 2 лв., семеен билет (семейства с деца до 16 години) - 10 лв., деца до 7 години и посетители със специфични потребности - безплатно.

Беседата е подходяща за посетители, които вече са завършили първи клас.