Ансамбъл „Българе“ представя спектакъл за обичаите ни на Античния театър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:26, 25.08.2021

След дългото затишие в пандемичната ситуация, Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ кани почитателите си да се потопят в удивителния свят на българските традиции. В навечерието на Деня на независимостта, на 20 септември, понеделник, от 20.30 часа, сцената на Античния театър в Пловдив ще бъде завладяна от „Обичаите на България“ - една отдавна замислена творческа идея, осъществена по неправен досега начин.

В спектакъла хореографът Христо Димитров, вече в ролята на разказвач, и прекрасните танцьори от прочутия му ансамбъл, представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътчета на родината ни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Пловдивската публика е сред първите, които ще съпреживеят новата постановка на "Българе".  

Представлението ще се състои при спазване на всички изисквани противоепидемични мерки. Носенето на маски е задължително!

Билети на цени от 15, 20, 25 и 30 лева на касата в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив и в партньорската мрежа на Eventim.bg.