Ангел Стоев: С провъзгласяването на Манифеста българите показват свободолюбивия си дух

  • от PlovdivTime
  • 13:38, 22.09.2022

Областеният управител на Пловдив поздрави гражданите по случай Денят на българската незавизимост. В обръщението си към хората той изтъкна важността да бъдем достойни наследници на предците си, за да продължим да гарантираме авторитета на България. 

Вижте цялото послание на Ангел Стоев: 

Уважаеми жители на Пловдивска област, Скъпи сънародници,

Денят на българската Независимост заема особено важно място в нашата летопис. В този ден българите категорично защитават своето свещено право на самостоятелно развитие. На 22 септември 1908 г. с впечатляваща решителност, с мъдрост и отговорност, нашите държавници осъществяват възрожденския ни идеал и извоюват достойното място на България сред европейските държави.

Провъзгласяването на Манифеста от българския княз Фердинанд е едно от най-ярките събития, с което българите показват свободолюбивия си дух и силата на своето единство.

Нека днес да отдадем почит на хилядите герои, дали живота си за Освобождението и отвоювали независимостта на нашата Родина. Да си пожелаем да сме достойни наследници на предците си, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, да даваме най-доброто от себе си, за да продължим да гарантираме авторитета на България, нейната сигурност и благоденствие.

И нека да БЪДЕ написаното в Манифеста:
„Да живее свободна и независима България!
Да живее българският народ!“