Жива картина с лишеи творят деца в Природонаучния музей на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:47, 22.01.2024

Природонаучният музей кани на арт работилница „Жива картина от скандинавския "мъх-лишей" на 4 февруари в две групи от 10 и 13 ч. Времетраенето на ателието е 1.30 ч. Материали, които ще се използват, са рамка за снимка, скандинавски "мъх" (различни цветове), кожа и други природни материали. Всеки участник ще има възможност да сътвори своя красива и уникална картина, която да отнесе в дома си за спомен.

Откъде произлиза естественият скандинавски "мъх"? Познатият с латинското си наименование Cladonia stellaris полярен лишей е екологично важен вид лишей, който образува мек килим върху големи площи в Бореалните гори, известни още като тайга. Събира се под изключително строг надзор, тъй като е защитен растителен вид. Има свойството да отблъсква прахови частици във въздуха, не привлича насекоми или патогенни микроорганизми.По този начин декорацията е изключително подходяща и за детски стаи или затворени детски площадки. Създава една спокойна, комфортна, тиха и успокояваща атмосфера.

Работилницата „Жива картина от скандинавския "мъх-лишей" е магично, креативно, образователно и забавно занимание и подходящо за лица над 6 г.

Телефонът за задължително записване е 0877 696 776.