Западни топ университети и елитни колежи търсят студентите си в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:50, 23.02.2020

Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение след Brexit  ще предложи международното изложение „Световно образование“ на  24 февруари 2020 г. (понеделник) в Гранд хотел Пловдив. Сред тях са университетите Ковънтри, Брадфорд, Портсмут и университетът в Източен Лондон. Учебните заведения ще приемат документи след официалния краен срок (15 януари), и то по най-желаните специалности като бизнес, компютри, психология, архитектура и инженерни науки. Информация за всички свободни места в британски университети и подаване на  документи за кандидатстване с мотивационно писмо ще се извършват на място по време на изложението и в дните след него.

„Това е уникален шанс за закъснели кандидати да „хванат последния влак“, като влязат в университет последната година, която гарантира на 100% запазване на досегашните условия и пълно кредитиране на таксите за целия период на следване“, коментират  консултантите на „Интеграл“  – организатор на изложението. Съгласно споразумението за Brexit, те ще са валидни за приетите до 31 декември 2020 г.  

Нидерландия – новата „Англия“

или защо университетът „ковачница“ на кадри за „Филипс“ ще посети града на тепетата за среща с пловдивски студенти?!  За изложението в Пловдив града ще посети един от най-добрите академични университети на Холандия - Айндховен. Малко известен факт, е че университетът осигурява 20% от работещите в изследователския отдел на „Филипс“. Висшето училище,специализирано в областта на научните разработки и иновациите,предлага семестър или година в партньорските си университети в Азия. Засиленият интерес към Нидерландия през последните 5 години доведе до някои ограничителни условия в приема по определени специалности на академичните университети, разказват консултантите на „Интеграл“. Сред тях са ранни срокове за подаване на документи, допълнителни тестове и изпит по математика за компютърни науки и бизнес администрация, специална селекция и изпит за психология и хорариум от часове за биология и химия. „Световно образование“ стартира специализирана кампания за прием на кандидат-студенти в Нидерландия, която започва от изложението и продължава до 6 март, когато ще бъдат разяснявани нови моменти в условията и сроковете за кандидатстване, което да гарантира успешния прием на наши студенти.

За кандидатите да учат в Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария ще са специализираните консултантски центрове за прием и с участието на познати и нови университети. Специализиран център ще информира и за условията за кандидатстване в презокеанските дестинации САЩ и Канада.

Висше на английски в Испания!? - има и такова нещо

Сред новите предложения на „Световно образование“. По проекта вече са обработени първите 10 кандидатури за специалности като бизнес администрация, туризъм, физиотепария, психология и др. Специализирана презентация и информационна листовка ще получат всички посетители с интерес към Испания, която е и сред  малкото европейски държави, в които може да се кандидатства с приемен изпит, държан в български университет. Поради това и срокът за прием тук е по-удължен - до 1 юли. 

Британски топ училища „на лов“ за умни пловдивски ученици

Най-добрите британски училища ще предложат академични стипендии за будни и талантливи български ученици. Сред тях са елитни образователни институции от ранга на Kings College,  ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group. През последните две години Oxford International College заема първо място по резултати от А-нивата на своите възпитаници, с което измества досегашния фаворит Кардиф колидж. В състава на групата е и най-престижното британско училище D'Overbroeck's, което от тази година разполага и с нова Тенис академия за изявени в спорта деца. Училищата от групата ще предложат между 40% и 60% стипендия от таксата за обучение за високи резултати на специализираните тестове за прием.   Академична стипендия до  40% предоставя и ABBEY DLD Group за кандидати с високо ниво по английски език и резултати от логически тест, а швейцарският  Institut Montana Zugerberg ще предложи намалена таксата за записване на български деца:  CHF 1’500 (вместо CHF 3’500) + 5 дни безплатен пробен престой в училището. 

Освен водещи британски училища, в изложението участват  испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми, които са добра възможност за качествено западно образование на по-изгодни цени.

Изложението ще предостави многобройни предложения за езикови ваканции в чужбина от новия си каталог за Лято 2020 с отстъпки от 5% и 10% за ранни записвания в зависимост от държавата, езиковия център и избраната програма. 

Навременна информация и опитен съвет – най-доброто срещу кариерен провал!

Ранната ориентация на българските ученици, въведена с реформата в българското образование, е акцент в семинарната част на изложението. Консултантите от „Интеграл“ са подготвили специална презентация на тема „Промени в образователната система – новости при избора на профил и професия“. Тя ще запознае родителите с „подводните камъни“,  ограничения и последствия от грешния избор на предмети при ранното профилиране на ученика. Ще бъде представен и новият специализиран семинар за родители на деца от 9 до 12 години, който ще съветва как да се справят с професионалната ориентация на тийнейджър и кои са новите професии. По време на изложението ще действа и специализиран център „Професии на бъдещето“, в който ученици от 9 до 12 клас ще  полагат кратък тест за личностно профилиране, насочващ вниманието им към нови и интересни професии. 

Освен в Пловдив, „Световно образование“ ще се проведе и във Варна на 21 февруари (петък) в хотел „Черно море“ и в София, на 22 и 23 февруари (събота и недеря), в НДК.

Регистрация за изложението и подробности за програмата, участниците и семинара може да бъде намерена на специализирания сайт www.world-education.eu.