Възпитаници на Музикалното училище свирят на приема за 24 май на българското посолство в Загреб

  • от PlovdivTime
  • 10:20, 23.05.2022

Клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков – ученици в НУМТИ „Добрин Петков” с преподавател по камерна музика Детелина Маринкева, водени от директора на училището Нели Попова-Коева, ще изнесат концерт в рамките на официалния прием, който Посолството на България в Загреб дава по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Приемът ще се състои на открито, в лапидариума на Археологическия музей в Загреб, и на него ще присъстват официални власти и чуждестранния дипломатически корпус, акредитиран в столицата на Република Хърватия.

Програмата на концерта включва: Панайот Пипков – „Химн на Кирил и Методий“, с аранжимент за пиано на четири ръце от Пламен Арабов; Веселин Стоянов – „Празнична увертюра“, аранжимент за пиано на четири ръце – Кристиана Абрашева; Франсис Пуленк – „Соната за пиано на четири ръце“, части: Prelude, Rustique, Final.

Пътуването на прекрасното клавирно дуо от НУМТИ „Добри Петков“ в Загреб се осъществява по компонент „Мобилност“ и е част от Културния календар на Пловдив.