Възпитаник на НУМТИ с блестящо представяне на майсторски клас в АКАДЕМИЯ PERCUSSION в Австрия

  • от PlovdivTime
  • 18:31, 22.07.2021

Талантливият ученик от НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив Александър Вичев се представи блестящо на завършилия майсторски клас в АКАДЕМИЯ PERCUSSION в Австрия. Всяка година АКАДЕМИЯ PERCUSSION събира екип от най-известните перкусионисти в света, които в рамките на една интензивна и уникална седмица в град Грац, Австрия провеждат майсторски клас (https://www.percussion.cc/).

Тази година той се проведе в периода 11 – 17 юли, а даровитият пловдивски млад музикант  се представи повече от блестящо.

Александър, заедно с още две момчета – руснак и китаец, бяха избрани измежду 30-те участници, да направят соло изпълнение в заключителния концерт на академията, който поставя финала на обучението.  С дипломата, която Алекс получи след участието си в Майсторския клас, може спокойно да кандидатства във всяко европейско музикално училище.

Пътуването, престоят и участието на Александър бяха реализирани с финансовата подкрепа на Община Пловдив по направление „Инкубатор за млади таланти“ на отдел „Култура, археология и културно наследство“.

„Идеята на „Инкубатора“ е даровити пловдивски деца да могат да премина през различни образователни курсове и обучения, да се представят в национални и международни конкурси като посланици на Пловдив, да осъществят контакти, които да работят за тяхното професионално развитие и израстване и да носят славата на града ни като Европейска столица на културата“, разказа заместник-кметът Пламен Панов.