Уникален „Пъзел – Приключение“ очаква децата на Пловдив в Природонаучния музей

  • от PlovdivTime
  • 11:36, 08.10.2023

Пъзел-приключение на Природонаучния музей в Пловдивкани любознателните деца да се забавляват заедно на 14 октомври от 10 до 13 ч. В рамките на два астрономически часа заедно с водещите от Сдружение „АртеВизия“ всяко дете ще „подреди“ своя незабравим „Пъзел – Приключение в Музея“.        

Преживяването ще започне с чудесата в Изложбената зала „Птици“ на Музея, където ги очакват беседа,  логически предизвикателства и образователна игра  „Научих и разгадах“.

Пъзелът продължава в Залата за творчество с кратка рефлексия. Децата ще изразят своите емоции и впечатления от видяното и наученото за птиците и природата. Ще сътворят колективно пано „Видях и харесах“.

След това ще наредят гигантски пъзел с елементи от флората и фауната в отборната надпревара „Бързи и наблюдателни“. Приключението ще завърши с Творческа работилница „Сръчни и талантливи“.  С рециклирани и природни материали участниците ще изработят своя вълшебна птица - уникат във Вселената. Всяко дете ще остави върху нея шаблонен отпечатък от собствените си длани.

Материалите за Арт работилницата ще бъдат осигурени от организаторите. Децата ще отнесат у дома своя макет на птица като подарък от вълнуващото приключение в Природонаучния музей.  „Пъзел – Приключение в Музея“ е за деца от 5 до 15 години. 

Предварително записване на телефон: 0877696776

Такса за участие: 30 лв.