Удължават срока за участие в конкурса за наградата “13 века България“

  • от PlovdivTime
  • 15:26, 04.01.2020

Националният дарителски фонд „13 века България“ удължава крайния срок за подаване на документи за Националната награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука до 20 януари 2020 г., 17.00 часа, съобщават от Министерство на културата.

Припомняме, че в конкурса могат да участват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област. Задължително условие е през 2019 г. кандидатите да са приети за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.

Всеки кандидат трябва да представи заявление за кандидатстване, мотивационно писмо, документ за завършено висше образование, документ, удостоверяващ приема му за следдипломна квалификация в съответното висше учебно заведение, две препоръки, включително тези, представени при кандидатстването за следдипломна квалификация, документи, удостоверяващи иновативните му постижения в съответната професионална област.

Наградата представлява парична премия в размер на 5 000 лева, осигурени от Фонда, и ще се дава за разходи за обучение. „13 века България“ ще се присъжда от жури на конкурсен принцип в  два кръга. В първия кръг журито ще определи шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени в периода 01 – 31 януари 2020.  В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира дарителска кампания под надслов „ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ“.

Носителят на наградата ще бъде избран и обявен в периода от 20 до 30 юни 2020 г.