Учениците от пловдивско училище се включиха във физзарядка с Габриела Петрова и Любина Лесова

  • от PlovdivTime
  • 20:07, 24.09.2021

В СУ "Димитър Матевски" в Пловдив беше официално открит седмия Европейски ден на спорта в училище. Клуб по таекуондо TAEKWON-DO АСТК "Тракия"- Пловдив представиха демонстрация пред децата, а Любина Лесова и Габриела Петрова дадоха старт на спортния празник с обща физзарядка за всички ученици от училището.

Домакин на откриващото събитие бе кметът на Район „Тракия“ Костадин Димитров, който за пореден път подкрепи инициативата.  

Над  130 ученици от четвърти клас от училището взеха участие в забавни спортни игри и участваха в различни активности като йога, детски функционални тренировки, футбол и други. В програмата за спортния празник в училището учениците имаха възможност да играят и образователни игри #БезОтпадъци.

Училище Димитър Матевски стана и първото училище домакин на кампанията Искам да съм полезен в училище, която стартира своето пилотно издание в район Тракия. В двора на училището бе разположена арт инсталацията Шишеяд, която ще събира бутилките.  В рамките на няколко месеца училищата от района ще имат възможност да се състезават за най-голямо събрано количество пластмасови бутилки, а наградата ще бъде намеса в двора на учебното заведение. Всички училища ще получат и специални ресурси - наръчници за работа с деца по темите за опазване на средата, разделно събиране на отпадъците и рециклиране. 

Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, организаторите се надяват чрез тези нови срещи децата да се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовна.