Ученическите съвети от цялата страна си дават среща в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:18, 14.04.2022

Национална среща на ученическите съвети ще се проведе в Дом на културата „Борис Христов“ на 15 и 16 април 2022г. Организатор е Асоциация „Голям Брат Голяма Сестра – България“.  Началото е в 9.30 часа.

В двудневната среща в гр. Пловдив ще вземат участие млади хора, активно участващи в живота на своите уличища от цялата страна, учители и образователни работници, доброволци и активисти в младежки организации и неформални групи, както и представители на институции, отговорни за вземане на решения и формиране на политики в областта на образованието, младежта и децата.

Цели на срещата: да инициира диалог между младите хора и институциите по въпросите за ученическото самоуправление на национално равнище; да отправи препоръки към отговорните лица за институционализиране и признание на ученическите съвети на национално ниво; да сформира национален ученически орган (Национален ученически парламент), който да защитава правата, позицията и интересите на всички ученици на местно, национално и международно ниво.

Срещата е втора фаза на Проект „Създаване на Национален ученически парламент“, целящ подобряването на ученическото самоуправление в България, финансиран по Програма „Еразъм+” на Европейската комисия.

Събитието е ограничено до представители на учебните заведения, официални гости и предварително заявили желание за участие медии.