Три пловдивски деца пеят в новото издание на “Като две капки вода“

  • от PlovdivTime
  • 13:09, 18.02.2024

Три талантливи пловдивски деца ще повторят триумфа на връстниците си в новото издание на „Като две капки вода за децата“. Малките звезди на музикалната школа „Арт Войс Център“ Валентина Ванева,  Ева Харисън и Християн Балев ще си партнират съответно със Софи Маринова, Маргарита Хранова и Веселин Маринов в шоуто, което ще се  излъчи от 20 часа на 18 февруари, неделя, по Нова телевизия.

Благотворителната вечер в партньорство с УНИЦЕФ България ще предизвика осем български звезди и осем талантливи деца да влязат в образ и да изпълнят любими песни с кауза – закрила на всяко дете от насилие.

И в миналогодишния сезон трима от 8-те малки таланти, които бяха в дуети с големите звезди в Капките, бяха възпитаници на пловдивската школа на вокалния педагог Руми Иванова. Георги Димкин, Елена Василева и Елизабет Кирова пяха заедно с Ненчо Балабанов, ДесиСлава и Люси Дяковска, а победители в надпреварата станаха Елена Василева и ДесиСлава.

Най-малката от тримата е Валентина Ванева, която ще пее със Софи Маринова. Второкласничката от Музикалното училище в Пловдив свири на виолончело. Макар и само на 8 години, тя вече е събрала куп награди от конкурси по пеене - Гран При и златни медали. Валентина беше солистка на Ку-ку Бенд на концерта им в Пловдив, както и на концертите по 7/8ТВ.

Освен на солфежа в училище, тя набляга и на английския език. В свободното си врем  обича да рисува и да си играе с приятели, но дори и тогава не спира да пее.

9-годишната Ева Харисън е с баща англичанин и майка българка. Учи в Англия, но сърцето ѝ наполовина в Пловдив, където е и любимата ѝ учителка по музика Руми Иванова. Ева попада в „Арт Войс Център“ едва тригодишна, а две години по-късно сяда зад пианото.  Друга нейна страст са степ-танците, а най-любими спортове - крикет и тенис. Тя също е носител на множество отличия от музикални конкурси, а наскоро бе приета и в Националния детски хор на Великобритания.

Третият участник е Християн Балев от Панагюрище. Той ще излезе на сцената заедно с Веселин Маринов. Освен многобройните спечелени купи и медали от конкурсите по пеене, Християн вече има две издадени песни - "Велосипед" и "Приятел" в дует с Елизабет Кирова, която беше една от "Капките" в предния сезон и  която е връзката му с "Арт Войс Център". Християн свири и на барабани, а хобито му е да колекционира фигури на анимационни екшън герои.

На 18 февруари готови да за преобразяване в Капките ще бъдат любимите звезди – Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов, Александър Сано и техните малки партньори. Всеки зрител ще може да се включи в каузата и да дари онлайн или чрез СМС като гласува за любимия си дует. 

Плътно до участниците ще бъдат водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро.

Актрисите Мария Бакалова и Елена Петрова, легендарният футболист Христо Стоичков и  продуцентът Магърдич Халваджиян ще заемат местата на жури в специалната благотворителна вечер на предаването.

Известната пловдивска школа, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.