Талантливият пианист Борко от Пловдив спечели 4 престижни награди това лято

  • от PlovdivTime
  • 17:15, 17.09.2021
10-годишният Борис Дюлгеров спечели преди броени дни SUPER GRAND PRIX секция пиано на Международния Livemuseart Summer Fest, Тимишоара, Румъния, който се провежда под егидата на ЮНЕСКО.
 
В началото на август пък на ІІІ Международен конкурс Danubia Talents Liszt в Будапеща, Унгария, 14 членното международно жури единодушно му присъжда АБСОЛЮТНА ПЪРВА НАГРАДА с максимален брой точки от всички участници от 42 държави.
 
На VІІІ Международен музикален конкурс "Звукът на времето " във Велико Търново., който е включен в календара на Министерството на културата, Борис е с първа награда категория пиано до 12г. Местни медии отразяват, че пловдивчанинът е най-добре представилият се участник в категория инструменталисти, който се е състезавал във втора възрастова група.
 
През месец юни на VІІІ Международен конкурс Sound of Music - Орадя, Румъния, който също се провежда под егидата на ЮНЕСКО, Борко печели GRAND PRIX в категория пиано до 10 г.
 
Поздравителен адрес и диплом за високи педагогически постижения получава и г-жа Росица Грозданова – клавирен педагог на малкия пианист.