Талантливи художници от АМТИИ с голяма изложба в Градската галерия

  • от PlovdivTime
  • 09:47, 07.06.2024

Факултет „Изобразителни изкуства“ към Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ се включва със силна представителна изложба във фестивала Made at the Academy. На двата етажа в централната сграда на Градската художествена галерия може да се види експозиция, чието аранжиране е истинско предизвикателство за специалистите заради включването на творби и проекти от всички факултетни специалности.

Годишната изложба демонстрира възможностите и постиженията на студенти и перподаватели от пловдивската Академия в областта на „Графичен дизайн и фотография“, „Сценография“, „Фотография“, „Дизайн на облеклото“, „Живопис“, „Стенна живопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Църковна живопис“, „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и др. Изложбата беше открита от проф. д-р Галина Лардева, денкан на факултета. А ректорът на АМТИИ доц. д-р Жан Пехливанов раздаде наградите на студенти от различни специалности и курс на обучение, отличени за постигнати високи резултати.

Изложбата в ГХГ - Пловдив е с вход свободен и може да се разгледа до 22 юни.

Проектът Made at the Academy е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява в партньорство с ОИ „Старинен Пловдив“. Носител е на престижната Награда „Пловдив“ в раздел „Съвременни мултижанрови изкуства“.