Талантите от Сценични кадри откриват изложба в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:11, 17.03.2021
Възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства откриват традиционната изложба в галерия "Ромфея" на 17 март от 17 ч. Експозицията носи името "Измерения".
 
НГСЕИ тази година чества 45 години от създаването си. Единствено по своята същност в страната, учебното заведение може да се похвали с многобройни високи постижения през годините. Много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства - у нас, и в чужбина. Голяма част от възпитаниците бележат лични успехи и върхове в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино.
 
Наред със специфичната подготовка, интерес за всички ученици представляват общохудожествените дисциплини: история на изкуството, рисуване, перспектива, пластична анатомия, живопис, скулптура, история на костюма, компютърно проектиране и други.
Училището подготвя професионално изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино, телевизия.
Целият курс на обучение формира специалисти в областта на изкуството и личности, готови да реализират своите умения, талант и способности в бързо развиващия се свят.