Талантите от „Драма клуб“ към ОУ „Душо Хаджидеков“ играха благотворителен спектакъл

  • от PlovdivTime
  • 14:20, 05.07.2023

Третият сезон на „Драма клуб“ към ОУ „Душо Хаджидеков“ с ръководители Иванка Александрова и Радка Чонова приключи с благотворително представление на сцената на Държавен куклен театър-Пловдив. Тази година талантите твориха под мотото „Да си различен, е страхотно!“ и представиха „Хризантема“ по Кевин Хенкес и „Грозното патенце“ по Ханс Кристиан Андерсен.

И двете произведения внушават идеята за ценността на всяко човешко същество и мястото му сред другите,  което кореспондира с едни от акцентите в работата на клуба – изграждане на добри междуличностни взаимоотношения, възпитаване в ценности като зачитане и приемане различията между хората, съпричастност, готовност за помощ.

Именно това подтикна ръководителите на клуба да придадат благотворителен характер на цялостната му дейност, което бе осъществено чрез включване в различни инициативи през цялата учебна година, а събраните средства от финалната изява на децата ще бъдат предоставени на младежи с увреждания от Сдружение „Паралелен Свят“.

По традиция малките артисти не само подготвиха своите роли, но активно участваха в изработването на декорите и маските. Този път рисуването на декора бе подпомогнато от младите творци Стефан и Христо Чонови.

Музикалното оформление на представлението отново е заслуга на Живко Каратабанов, учител по музика в ОУ „Душо Хаджидеков“, а за професионалното заснемане на представлението се погрижи Студио „Видеоклип“. Неговите обективи запечатаха завинаги грейналите очи на малчуганите и щастливите усмивки на публиката.

Това е и най-голямата награда за труда на всички, които се включиха в реализацията на събитието. Особено ценна бе професионалната подкрепа от екипа на Държавен куклен театър-Пловдив.

Театралното приключение стана възможно с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която осигури средства за използване залата на Кукления театър и за ушиване на костюми. Последните са дело на Модна къща „Пен Силует“, а допълнителна част от тях собственичката дари на клуба.

Kоментари

коментар
родител
22:14, 05.07.2023
Отговор

браво!