Таланти от Музикалното училище свирят с големия Теодосий Спасов в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:00, 26.05.2022

Традиционният голям детски концерт в Пловдив на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” ще се проведе на 29 май от 18.30 часа на Римския стадион. За десети пореден път, това изключително значимо младежко събитие ще привлече младежката публика и любознателната общественост към откритата сцена. На тази сцена, прославила се като един от най-посещаваните туристически обекти, с отглас от древния Филипопол, където някога се провеждали прочутите Питийски игри, съпровождани и от музикални състезания, днес всяка пролет си дават среща индивидуални изпълнители и състави от цяла България, отдали талант и сърце на музикалното изкуство.

За десет години повече от 1200 талантливи млади изпълнители са музицирали с огромен успех на сцената на Голям детски концерт. Винаги изненадващите, оригинални форми на този проект, с почит към миналото и с поглед към настоящето и бъдещето, ежегодно представят разнообразни платформи, жънещи триумфален успех.

Неизменен партньор в това голямо събитие за Пловдив и цяла България през годините е НУМТИ "Добрин Петков". Концертът, който поставя началото на тази изключителна традиция преди повече от 10 години, е под наслов "Небесни звуци за кавал и струнни" с участието на оркестъра на НУМТИ със солист знаменития Теодосий Спасов, наричан с възхищение от публиката “Кавалджия номер Едно на планетата”. Диригент отново ще бъде Константин Добройков.

Входът е свободен!

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” се финансира от Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “МузикАртисимо”, Министерство на културата.