Световен фестивал за лего роботика стъпва в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:56, 11.05.2023

Световният фестивал FIRST® LEGO® League - най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници, ще се проведе за първи път в България. Пловдивската зала "Колодрума" ще бъде домакин на форума на 8 юли. В събитието ще вземат участие 24-те най-добри отбора от ученици от цялата страна.

Форумът ще бъде представен на специална пресконференция на 12 май в галерия "Капана". На представянето за медии ще има демонстрация на модел на робот, който изпълнява мисии, показан от ученици от пловдивския отбор към клуб „Kinder coder“ (читалище “Захари Стоянов“). Ще научите повече за регламента, както и темата за световния формат - „Суперсили“ - с акцент върху възобновяемите и традиционните източници на енергия, като мисиите на състезанието са свързани с нея.

Организатори са Фондация „Пловдив 2019“, в партньорство с Център за творческо обучение, Развойният център на SAP в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Професионална асоциация за роботика и автоматизация (PARA) и образователен портал "Уча в Пловдив".