Софи Маринова подари “Барби“ на 8-годишна пловдивска звезда

  • от PlovdivTime
  • 19:00, 07.03.2024

Софи Маринова устрои невероятна изненада на дуетната си половинка от "Като две капки вода за децата" - 8-годишната пловдивчанка Валентина Ванева, заедно с която спечелиха музикалното риалити по Нова тв. Известната певица дойде в Пловдив и лично подари кукла "Барби" на талантливата възпитаничка на музикалната школа "Арт Войс Център" с вокален педагог Руми Иванова. "Казано - сторено", написа Софи в своя фейсбук профил.

Миналия месец Софи и Валентина покориха сърцата на журито и публиката с превъплъщенията си като Лили Иванова в песента „Скитница“ и завоюваха безапелационно първото място в надпреварата на "Като две капки вода за децата". След това по време на звездното им интервю 8-годишната Валентина сподели, че мечтае за кукла "Барби", а Софи Маринова обеща да изпълни мечтата ѝ.

Валентина Ванева учи във втори клас на Музикалното училище в Пловдив и свири на виолончело. Макар и само на 8 години, тя вече е събрала куп награди от конкурси по пеене - Гран При и златни медали. Освен на солфежа в училище, тя набляга и на английския език. В свободното си време обича да рисува и да си играе с приятели, но дори и тогава не спира да пее. Валентина е запалена и по пътешествията, а през лятото любимото й занимание е да кара ролери и колело из града.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“ на музикалния педагог Руми Иванова тази година ще отбележи 10-годишния си юбилей. През това време школата се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в  националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център“ са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.