След 3-годишна пауза: Възобновяват големия фестивал „С деца на тепе”

  • от Соня Желязкова
  • 13:54, 16.08.2022

С богата програма от над 40 организатори възобновяват най-големия детски фестивал в Пловдив „С деца на тепе”. Образователни игри, томболи и награди очакват малките пловдивчани на 10-ти септември на Хълм „Бунарджикa“. Това обяви на пресконференция Десислава Десева- модератор на събитието .

За да осигурят незабравимо преживяване на малчуганите, участие във фестивала ще вземат най-различни по насоченост организации, в това число Етнографски музей, Природонаучен музей, пловдивската пожарна и полиция, както и НПО-та.

„Нашата мисия е да провокираме обществото да бъде активно на микро ниво. Искаме да събудим детското любопитство и да дадем възможност на всяко дете да срещне своя интерес”, заяви Десислава Десева.

По традиция една от най-интересните  атракции за хлапетата в Пловдив са работата на пожарникарите и полицаите. По тази причина в инициативата ще се включат РСПБЗН-Пловдив и Охранителна полиция.

Комисар Костадин Костов, началник на отдел „Охранителна полиция”, който също присъстваше на пресконференцията, заяви че общ ангажимент на обществото е да ограмотява подрастващото поколение във всяко едно отношение.  Затова тази година полицаите ще учат децата как да бъдат правилни участници в движението по пътищата.

Веселин Кашилски - инспектор от Регионална дирекция по пожарна безопасност, открехна, че тази година огнеборците са подготвили богата образователна програма за децата, в която ще ги учат как да реагират правилно при извънредни ситуации. Освен в пожарникари, децата ще бъдат "превърнати" и в спасители, допълни той.

Детският фестивал „ С деца на тепе” се реализира с подкрепата на Община Пловдив - в партньорство на район Централен. Райкметът Георги Стаменов не скри радостта си, че фестивалът, посветен на малчуганите, ще се възобнови след няколкогодишна пауза, наложена заради пандемията. Той припомни, че предходното издание се е радвало на огромен интерес, а в томболата са се включили над 3000 дечица.  Неговата позиция допълни и зам. - кметът по култура Пламен Панов, който определи фестивала като проект, който е в синхрон с политиките на Община Пловдив.

Очаквайте подробности за цялата програма на тазгодишния фестивал „С деца на тепе”.

 

Kоментари

коментар
тъпи
17:04, 17.08.2022
Отговор

тъпизми, измислени изг7зици на некадърния Архео-КУЛ-ТУРИСТ П.П. от неговата агитка ортаци на заплата Пловдив'2019 ((в 2022??))