Скаутски игри събират малки и големи пловдивчани в Цар Симеоновата градина

  • от PlovdivTime
  • 12:07, 13.05.2023

Скаутски игри ще се организират в центъра на Пловдив. Събитието се организира в рамките на 6-ти международен фестивал "Здравей, Армения". Девизът на Арменските скаути е “Възвиси се, възвиси!”. Философията на организацията е чрез любовта към природата, чрез игри и забавления, скаутите да се подготвят да бъдат достойни членове на обществото, а в същото време да запазят и своите арменски корени и традиции.

Запретвайте ръкави, наострете уши с желание за нови скаутски игри! Компасите на север насочете и в Цар Симеоновата градина на 14.05.2023 в 16 часа се появете! Усмивките си с Вас носете, за победа и веселие се пригответе“, призовават организаторите.

6-и международен фестивал "Здравей, Армения" се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г. За пета поредна година фондация “Аракс”-Пловдив съвместно с пловдивските арменски скаути кани пловдивските деца да се забавляват в компанията на приятели и ентусиасти от града и да премерят сили в оспорвана битка за приза “победител”. Скаутските игри в градска среда са подходящи за деца от 6 до 99 г.