Детските послания за 2020-а: Скъпи Дядо Коледа, пожелавам си здраве, ще те чакам с дезинфенктант

  • от PlovdivTime
  • 10:43, 25.12.2020

Наближаването на Рождество Христово вълнува повече от всякога малките граждани на Пловдив. Те трепетно очакват подаръци  и измислят какви ли не креативни начини да привлекат вниманието на Дядо Мраз.

Ежегодно през декември той е адресат на купища писма от пловдивчани, а за да достигнат те до Лапландия се грижи Диана Ранчева–ръководител направление логистика. Тя работи в Български пощи и от години отдава времето си да помага на децата да се свържат с любимия им Белобрадко.

Ранчева сподели, че 2020-та, изглежда, е повлияла на децата и е променила както сроковете за изпращане на писма, така и желанията, написани вътре. Тя обобщи, че на фона на ковидкризата, в тазгодишните послания  материалните желания биват изместени от тези за добро здраве. 

По последни тенденции обаче основен интерес на малчуганите е техника за комуникация – смартфони, лаптопи и таблети, сочат наблюденията ѝ.

Диана разказа още, че доста често в цветните писъмца се открояват груби правописни грешки. Дядо Коледа не гледал с добро око на неграмотните писма  и възлага на дацата задачата да наблегнат повече на образованието и да бъдат по-прилежни в училище. 

„Има доста пропуски, Дядо Коледа би се радвал много, ако изпратените писма са написани грамотно”, каза кореспондентът му Диана Ранчева .

Изглежда това е причината много от тях да си пожелават от Дядото отлични оценки в училище.

„Не знам защо разчитат на него за добри оценки, но явно той като вълшебник може да се намеси”, споделя засмяна тя.

Въпреки всичко, Дядо Коледа е трогнат, че децата толкова старателно и красиво са изписали и изрисували своите послания. Диана Ранчева предаде на всички малчугани, че той им изпраща много здраве и късмет, като напомня да бъдат целеустремени и ученолюбиви!