С театър на открито и огнен спектакъл Пловдив празнува Международния ден на младежта

  • от PlovdivTime
  • 11:18, 09.08.2021

Всеки млад човек крие в себе си пламъчета от умения, качества, вдъхновения, идеи и мечти, които горят в него. А сега в тези горещи дни от лятото този Огън има нужда да излезе на Сцената, да се изяви. Затова за поредна година в Младежки център-Пловдив на 12 август – Международния ден на младежта, дава възможност на млади хора да изразят себе си, да споделят своите таланти и същевременно да бъдат част от социалната промяна в обществото ни.

Програмата започва в 19 ч. с представлението на групата по форум театър на центъра. Характерното при този метод е, че по време на различните сцени публиката е активна и от нея зависи какво ще бъде финалното действие.

В 21.15 ч. продължава с Огнено-театрална група Firestep и техния авторски спектакъл,,Самодива‘‘, базиран на българската митология. Потопете се в нашия фолклор, придружен с огън, танци, завладяваща музика с народни мотиви и много адреналин. Групата ще осъществи своята младежка инициатива, с която кандидатства в конкурса на Младежки център-Пловдив.

Дейността се реализира като част от проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г.