РУО-Пловдив чака новия план за справяне с Ковид-19 пандемията, няма да затваря училища

  • от PlovdivTime
  • 15:43, 13.01.2022

Регионалният инспекторат по образованието в Пловдив изчаква обявяването на новия Пандемичен план за справяне с COVID кризата. По последни данни той ще засегне и условията за присъствен режим на обучение, след като за критерий вече няма да се взима броят на новозаразени на двуседмична база, а броят на свободни легла в интензивните отделения.

Днес стана ясно, че две общини в областта са преминали прага от 750 на 100 000. Това са Брезово с 854 и Пловдив - 818.

Както досега, Брезово е общината с най-много заболели на 100 000 души. Досегашните мерки временно не действат, предвид промените в затварянето, не предприемаме обучение в ОРЕС. Очакваме да получим указания за това как ще действаме“, заяви пред TrafficNews Антоанета Пакова – директор на РУО.

По последни данни броя на учениците, които притежават зелен сертификат, леко се е завишил с новата година, коментира още Пакова. Вече 9,22% от всички ученици в Пловдивско имат документ за ваксинация или преболедуване.

По нейни думи има достатъчно налични тестове за две седмици, а последната доставка за Пловдив е била вчера. Днес те се разпределят по училищата в различните области.