“Рок междучасие“ забавлява младите хора на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:54, 22.06.2022

Четвъртото събитие по проект "Рок междучасие" ще се проведе на 22 юни  в кино „Еккоплекс" от 9.50 ч. В него участват ученици от средните училища в Пловдив, като целта му е да развива и популяризира музикалната култура и да насърчи младите хора да опознаят и обикнат българската рок музика. По тази причина "Рок междучасие" включва събития, в които известни и обичани български изпълнители представят своята музика и разказват за пътя на създаването ѝ, записани в кино формат за излъчване на голям екран. Идеята е младите хора да бъдат провокирани да развиват своите музикални заложби и да се насърчи желанието им да се занимават с  музика и музикални форми.

Програмата на 22 юни започва с три песни на запис на Зипо и Слаш - известни рапъри, популярни сред младата публика. Следва прожекция на музикалния филм „Срещу времето"  за група "Фактор". Ще присъстват ученици от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" – Пловдив и ОУ "Антим I". Поканени са и техните родители. 

В 11.30 часа започва срещата с продуцента и лидер на група „Фактор" Веселин Тодоров, който ще представи новата си книга, посветена на рока. Всеки от присъстващите ще я получи като подарък, заедно с автограф от автора. В 12 часа е началото на срещата с младите таланти Зипо и Слаш, които  ще разговарят с учениците и ще разкажат за своите планове и работата си.

 В 12.30 ч. е краят на събитието, учениците могат да получат автографи и да се снимат за спомен с изпълнителите.   

Проектът на „Панорама -3000" част от Културния календар на града за 2022 г. Събитията в „Рок междучасие" продължават до 30 юни в кино „Екокоплекс" Пловдив.

Проектът е насочен само към  учениците от средните училища на Пловдив и по тази причина няма свободен достъп за граждани.