“Разказвачът на приказки“ вдъхновява пловдивските деца на Младежкия хълм

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 17.04.2023

Националната инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки“ идва в Пловдив от 5 до 7 май в „Stage park” на Младежкия хълм.

„Каним ви да се насладите заедно с децата си на емоциите и изненадите, с които ще оставим скъпи спомени във вас и малчуганите.Ще върнем вас във вашето детство, а децата ще потопим в един прекрасен свят на истинската приказка.Ще попеем заедно и ще творим.  Артистите, които ще ви забавляват, са Вяра Панталеева и детска група “Мики Маус”, Арт Войс център, Госпожа Опера, Атанас Колев, Торино и Пашата, Алекс и Влади, група „Скандау”, Огнян Павлов - FYRE , Дара и Мила Робъртс. Ще попеем от любимите им песни. Група „Молец” , Руслан Мъйнов , Драгомир Драганов ,Богдана Трифонова , Здрава Каменова и Радина Боршош ще ви почетат самите те нечувани досега приказки от нашите прекрасни автори Илия Деведжиев, Лили Спасова, Светльо Томов, а със самите тях пък ще се срещнете в работилницата ни за творческо писане. Имаме и работилница, в която щеви срещнем с едни страхотни илюстратори - Здравко Денев, Спас Спасов, Мариана Кръстева и Мелина- Елина Бондокова. Ще се насладите и на театрите, които ще представим- театър “Камила” със „Зли Вълшебства/ Добри вълшебства, Приказка в найлонова торбичка, приключения чудати с фигури познати”, театър “Хамелеон” с  „Лече Бобулече и Уличен мюзикъл”, разказват организаторите.

Ще има ателиета по книговезко, змейско, за плоски кукли, приказни герои, балонени лица и маски ателиета. Ще има и страхотна работилница за кукли от горски материали.

„10 концерта, 10 работилници, 6 театрални представления и още много, много изненади на цената на 1 билет за родител с дете. Заповядайте”, канят организаторите.