Протести срещу онлайн обучението в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 08:12, 28.10.2021

Родители от Пловдив излизат на протест. Те ще се съберат пред сградата на РЗИ в събота, за да кажат на НЕ на онлайн обучениетоПрипомняме чe от днес учениците в Пловдив и още три общини преминават изцяло в онлайн обучение. Децата от Пловдив, Сопот, Асеновград и Марица остават в домовете си.

Заповедта е издадена от Министъра на здравеопазването и е съобразна с предоставената актуална информация от РЗИ – Пловдив за 14-дневната заболеваемост в общините на територията на Пловдивска област. В момента тя е 750 на 100 000 души. Заради това недоволен баща официално е входирал уведомление до Община Пловдив, за да информира властите за протеста.

Мотото на митинга ще бъде „Против на електронното обучение в училищата” . Точно в 14 часа пловдивчани ще се съберат пред РЗИ.

„Исканията ни, както и мотивите, ще бъдат обявени по време на протеста. Близо 100 души са потвърдили, че ще присъстват”, съобщават организаторите.

Припомняме, че 16 от 18 общини на Пловдивска област вече са преминали в 50% присъствено обучение, а в няколко - изцяло онлайн.

Междувременно днес ресторантьори ще затворят за движение кръстовище в центъра на Пловдив. Причината - протест срещу COVID мерките.

От  сдружение „Българска асоциация на  заведенията” организират протест на 28  октомври (четвъртък). От 15 до 17 часа ще бъде спряно движението кръстовището между булевардите „Шести септември” и „Цар Борис III Обединител” до „Баня Старинна“ (Чифте баня).