Природонаучният музей търси осиновители на пухкави зайчета

  • от PlovdivTime
  • 12:45, 06.10.2023

Природонаучният музей търси осиновители на две зайчета – едното черно, а другото – бяло. 

„Много са игриви и скокливи. Техните предишни собственици нямат вече възможност да се грижат за тях и се довериха на нас. Надяваме се да им намерим топъл дом и грижовно семейство, което да ги отгледа с много любов”, казват от музея. 

Животинките имат собствени клетки, купички за храна и пипета за вода. Те са непретенциозни домашни любимци, които дават много положителни емоции и радост на децата в семейството. 

„Добре е няколко часа всеки ден да прекарват извън клетката, за да се раздвижат, а и да проучат заобикалящата ги среда.  Хубаво е да им давате често сено. То им доставя необходимите фибри и ги предпазва от проблеми като затлъстяване, диария или безоари. Най-подходящите лакомства за тях са пресните плодове. Обожават ябълки, но хубаво измити без дръжки и семки”, казват специалистите от музея и отбелязват, че никога не трябва да бъдат хранени с човешка храна, марули домати, краставици и зеле, тъй като от тях им се подува стомахът и може да се стигне до фатален край.

„Ако имате желание да се сдобиете с този сладък домашен любимец се свържете с нас на телефон: 0877696776”, призовават от музея.