Природонаучният музей събира млади ентомолози в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:47, 18.01.2023

Природонаучният музей отново организира уикенд „Млад ентомолог“ на 21 и 22 януари от 10 до 16 часа поради големия големия интерес към първото издание на събитието.

"Ще имате възможност да се включите в събитието след посещение на експозицията на Регионален природонаучен музей. Беседата на тема „Ентомология“, водена от уредник зала „Тропик“, Всички, които имат желание да научат повече за насекомите, могат да изчакат във фоайето на музея 5 минути преди започването на беседата, чието начало е от 10.30ч. Наш експерт нагледно ще демонстрира процеса препариране на различни видове пеперуди, отгледани при нас в зала „Тропик“от 11 до 16 ч. Всяка демонстрация ще се провежда на всеки един час", казват от екипа на музея.

Събитието през уикенда включва ателие за оцветяване на любими герои от детски филмчета за най-малките под мотото "Нашите приятели - насекомите".

Посетителите ще имат възможност да видят най–голямата и ценна пеперуда в света - Александрова птицекрила пеперуда (Ornithoptera alexandrae), която ще бъде изложена в експозицията на зала „Безгръбначни“.

Всички деца, които участват в събитието ще получат специален подарък – красиво крилце от пеперуда.