Природонаучният музей кани на младежкия фест “Млада синя Земя“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:58, 17.04.2022

Традиционно фестивалът „Млада синя Земя“ се провежда на 22 април -Деня на Земята, но тази година конкурсната програма ще се проведе на 20 април, а награждаването ще се състои на 21 април. Природонаучният музей кани младите творци от всички учебни заведения и читалища в Пловдив да споделят своите идеи за бъдещето и за съхранението на живота и мира на Земята. Във фестивала могат да участват деца и младежи от 5 до 18 години, като представят своите произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Тази година конкурсът има поставена тема „Животът и мирът на нашата планета“, която е обявена и в заявката за участие. Участниците ще са разделени на възрастови групи (до 10 години и над 10 години) и ще бъдат оценявани от специализирано жури в съответните области. Изпълненията в категориите „Музика“ и "Танци" ще се състоят в сградата на музея на 20 април между 10 и 16 часа.

Както всяка година са предвидени награди за най-високо оценените таланти. Награждаването ще се проведе на 21.04.2022 от 12:00 часа във фоайето на музея. Творбите на участващите в категория „Изобразително изкуство“ ще бъдат изложени в сградата на музея по време на събитието и ще останат за двуседмичен период при нас.

Фестивалът предлага още забавления на 21 април отново в сградата на музея. Във формата тази година ще вземе участие и природозащитната организация „Зелени Балкани”, която с помощта на интерактивни пъзели и изложба с макети в реални размери на защитени видове ще разкажат на участниците за значението на тези редки видове у нас. Организацията ще участва и в награждаването на печелившите участници във всяка от категориите.