През ноември изживяваме отново “Краят на лятото“ с изложба на ученици от НХГ

  • от PlovdivTime
  • 20:10, 06.11.2020

Изложбата на ученици от Национална художествена гимназия  "Краят на лятото" ще гостува на Апелативна прокуратура – Пловдив от 11 до 30 ноември. Откриването на  експозицията ще се проведе онлайн с Виртуален ден на отворените врати в институцията.

В рамките на изложбата  ще бъдат представени произведения на талантливите ученици от X, XI и XII клас от всички специалности на Художествената гимназия. Творбите им са създадени по време на Учебно-творческата практика,  проведена в Пловдив през месец септември. Гимназистите са имали разнообразни художествени задачи, а на успешното им справяне предстои да се насладим.

Част от учениците заедно с няколко преподаватели са прекарали практиката си в Международен младежки център – Приморско , където са запечатали с четка живописни и графични морски пейзажи.

Събитието, под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото”, е организирано от Апелативна прокуратура съвместно с Окръжна прокуратура - Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив.

Творбите ще станат част от виртуална изложба в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура – Пловдив.