Предлагат награда за малките пловдивчани, финалисти в “Като две капки вода“

  • от Мария Луцова
  • 16:00, 17.02.2023

Кметът Здравко Димитров ще внесе предложение в Общинския съвет талантите от Арт Войс център, които участваха в детския формат на „Като две капки вода“, да бъдат наградени за постиженията си. Това обяви той по време на срещата с Елена, Елизабет и Георги в заседателната зала на Община Пловдив.

Припомняме, че 11-годишната Елана Василева, заедно със звездната си партньорка Десислава спечелиха формата, който събираше средства за три каузи на УНИЦЕФ.

Прекрасен повод да се съберем. Тези деца са доказателство, че в Пловдив се раждат много големи таланти. Наше задължение е и като родители, и като администратори да се грижим те да се развиват“, каза Зико и даде думата на малките големи звезди от Арт Войс център.

Първа сподели емоциите си победителката Елена: „За мен „Като две капки вода“ беше незабравимо приключение. И в бъдеще ще продължа да се занимава с музика“.

Като такова изживяване го определи и нейният връстник Георги.

Беше голямо вълнение и хубаво изживяване, а най-много ми хареса, че се запознах с още деца“, каза 10-годишната Елизабет.

Вокалният педагог и основател на Арт Войс център Руми Иванова разказа и как се е стигнало до участието на пловдивските таланти. Обадил ѝ се Кирил Кирилов – Кико, за да разбере има ли талантливи деца, които да поканят в шоуто. Тя просто попитала - „Колко?“. След това изготвила списък от 12 деца на възраст между 7 и 11 години.

Никое от децата не знаеше какво предстои. Останаха като „гръмнати“. В петък ми се обадиха, за да ми кажат кои са избраните, а в събота те вече заснемаха визитки и кашове. Цялото шоу бе организирано само за три седмици. Радвам се, че това предаване показа колко даровити деца има не само в Пловдив, но и в цяла България. Атмосферата беше прекрасна, нямаше състезание и завист, а обща цел“, каза Руми Иванова.

Зам.-кметът по култура Пламен Панов поздрави децата, но подчерта и важната роля на музикалния им педагог. Защото във всеки голям музикален формат възпитаниците ѝ винаги са сред финалистите, а това говори много за професионализма ѝ.

Нашият екип им е помагал много. Предоставили сме им база. Изнасят самостоятелни концерти и такива с биг бенда на Пловдив“, каза Панов.

Той съобщи, че през различните програми на общината и през фондация „Пловдив 2019“, талантливите деца на Пловдив са подпомогнати с 780 000лв., а това е инвестиция в бъдещето на града. На финала Здравко Димитров им пожела да надминат успехите на звездите, с които са пели на „Като две капки вода“ за деца.