Празник за децата с ателиета на открито изпълва с глъч Стария град

  • от PlovdivTime
  • 11:23, 04.06.2021

22-ото издание на Панорама на детското творчество ще се проведе през уикенда в Стария град. На 5. и 6. юни  къща-музей „Златю Бояджиев” традиционно ще се превърне в място за творчество, където ще се съберат повече от сто деца. На улицата и пространствата около музея ще бъдат разположени изложби на участниците в творчески ателиета от цялата страна. От 9 до 18.30 ч. в събота и от 9.30 до 15.30 ч. в неделя малките посетители на Стария град ще имат възможност да се запознаят с тънкостите при изработката на изделия от керамика, царевична шума, плъстене с вълна.

Тазгодишното издание под надслов „Памет в символи“ се реализира към програма „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019”. Гостуващите творчески ателиета са от градовете  Пловдив, Севлиево, Бургас, Велико Търново, Първомай, Чипровци, също с. Куртово Конаре. Традиционно специални гости са и най-малките участници от детска градина „Брезичка” от  София.

За празничното настроение на събитието от Велико Търново пристигат духов оркестър „Джуниър бенд” към СУ „Емилиян Станев”, които ще свирят на специална открита сцена. За пловдивчани и гостите на града те ще направят музикални дефилета по Главната и улиците на Стария град.

Панорама на детското творчество се организира от сдружение „Духовно огледало“ с председател Татяна Костадинова.