Пловдивските таланти от„Арт Войс Център“ с куп награди от фестивала „15 лалета“ в Хисаря

  • от PlovdivTime
  • 12:23, 24.07.2021

На 16 и 17 юли в град Хисаря се проведе за 9- ти път Националния фестивал с Международно участие  „15 лалета“ . Както може да се предположи от името фестивала, той е вдъхновен от песните на голямата българска певица Мими Иванова, която е родена в Хисаря. През всичките тези 9 години, тя е неизменен председател на журито, което оценява младите таланти от цялата страна.

Освен нея в журито участваха Развигор Попов, Владо Димов – преподавател в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” , Надя Тончева – преподавател по джаз в Музикалното училище в  Стара Загора, Петър Алексиев – млад и много перспективен композитор и аранжор. 

Конкурсът се проведе на 2 етапа, първият от които - онлайн. От него бе направена селекция само на класиралите се 1-во, 2-ро и 3-то място.

Общо 11 солисти и две вокални групи от „Арт Войс Център“, с музикален педагог и ръководител Руми Иванова се класираха за финалния кръг, който се проведе на живо на Летния театър в Хисаря.

Нашите таланти мериха сили с над 100 деца и младежи от най- добрите вокални школи от цяла България.

Равносметката е повече от отлична!

2 „Големи награди“ на групата за Елизабет Кирова на 8 г. и Мария - Стефани Чолакова на 13 г. Те получиха купа и парична награда.

4 златни медала за Катерина Кънева на 5г., Виктория Илиева на 11г. , Виктория Димова на 14г., Тодор Борисов – на 15г.

Останалите пловдивски участници се завърнаха със сребърни медали, а двете вокални групи спечелиха съответно 1-во и 2-ро място.

Съвсем закономерно след такива резултати за „Най- добър вокален педагог“ на конкурса бе обявена Руми Иванова. Тя получи плакет, парична награда и ваучер за уикенд за двама в СПА хотел в Хисаря.

С това бе поставен и края на дългия и богат творчески сезон за талантите на „Арт Войс Център“ и началото на една заслужена ваканция.

Новият сезон ще започне още в средата на август с първите участия в конкурси по Черноморието, както и с организирания от „Арт Войс Център“ фестивал „Ноти по пясъка“ Приморско 26-29.08.2021г.