Пловдивските деца пеят и танцуват на Римския стадион в концерт за мир

  • от PlovdivTime
  • 11:52, 14.04.2022

„Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир“ на 14 април на сцената на Римски стадион в 18.30 ч. – един концерт-послание на децата на града под тепетата за мир.

Изкуството е изключителен феномен – емоция, вълшебство, откровение, тайнство ... Изкуството е обмяна на идеи, посланик на истински житейски ценности. То притежава способността да лекува душите и умовете ни, да помага за духовното и човешко израстване. Изкуството обаче е преди всичко израз на свободата…

Днес, когато Украйна се бори за своята свобода, Фондация „Живите български корени“ застава зад мъжете и жените, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и традиции. Боли ни за техните деца и родители, страдаме с майките на загиналите, скърбим за жертвите, под развалините на градове и села. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон далеч от дом, близки и Родина.

С този концерт децата и юношите на Пловдив, чрез своите умения да създават изкуство, показват своята съпричастност към украинския народ и заявяват, че мирът е най-голямата ценност на Земята. Нека се насладим заедно на красотата на техните танци, песни и музика. И като възрастни, да не забравяме, че МИРЪТ е условието за щастливо детство, за детските усмивки и детското творчество във всяка страна по света!

В концертът ще вземат участие деца от детска градина „Боряна“; ОУ „Кирил и Методий“; ОУ „Любен Каравелов“ с фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“; децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с участие на вокална група „Бамбини“, вокално студио „Синтез“, школата за джаз, балет и художествена гимнастика, „Хор на пловдивските момчета“, ФАФ „Куклици“; Детска танцова школа при фолклорен ансамбъл „Тракия“; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „Гласът на България“.

Елате! Пролет е! Нека се насладим заедно на детските изпълнения! Надяваме се и времето да е хубаво. Датата е 14 април (четвъртък) преди Лазарица и Цветница. Най-ароматните и цветни празници в годината. Нека с изкуство помогнем на тези, които имат нужда от обич и подкрепа сега.

Можете да дарявате на място – ще има кутии за благотворителност, оставете колкото можете.

Можете да дарявате и по банков път:

Фондация „ЖИВИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ”

E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19

Основание: подкрепа за Украйна

Нека отворим сърцата си. Нека победи доброто! Нека с прегръдка да споделим страданието!

Събраната сума от този концерт ще бъде използвана за да помогнем на децата на бежанците от Украйна в България, за да научат по-леко и по максимално достъпен начин българския език.

Фондация „Живите български корени“, благодари сърдечно на всички съмишленици за отзивчивостта и щедростта!

Концертът се провежда с подкрепата на Община Пловдив и любезното домакинство на ОИ "Старинен Пловдив".