Пловдивски таланти блестят в благотворителния сезон на “Като две капки вода“

  • от Мария Луцова
  • 09:59, 25.01.2023

Талантливите пловдивски деца Елизабет Кирова, Георги Димкин и Елена Василева са част от благотворителния проект "Като две капки вода за всяко дете" в подкрепа на каузи на UNICEF по Нова тв на 12, 13 и 14 февруари. Трите концерта от 20 часа са насочени към конкретни мисии, които организацията реализира.Гласовитите деца на Пловдив ще бъдат партньори на Люси Дяковска, Ненчо Балабанов и ДесиСлава. Елена, Георги и Елена са възпитаници на авторитетната школа "ART Voice Centre" на Руми Иванова, която даде на музикалната сцена някои от най-запомнящите се млади артисти в музикалните формати в България. Сред тях са победителките в Х Фактор - момичетата от 4 Magic.

Благотворителните концерти "Като две капки вада" ще допринесат за мисията да бъдат подкрепени децата на България. Първото шоу е под надслов „Закрила за всяко дете“ и ще обърне внимание на темата за емоционалното и физическото насилие над децата. Със средствата от есемеси гласовете на зрителите от първата вечер УНИЦЕФ ще подкрепи директно 300 деца и 250 родители в трите детски центъра „Зона ЗаКрила“ и ще работи по превенция на насилието с още 1800 деца в България. На 13 февруари каузата ще бъде посветена на децата, които не могат да говорят, за да получат шанс да общуват и да учат. Каузата „Глас за всяко дете“ има за цел да събере нужните средства, с които УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1500 учители, специалисти и родители от цялата страна да ползват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board. Във финалната вечер на „Като две капки вода за всяко дете“ на 14 февруари каузата ще бъде насочена към най-малките и ще носи името „Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание освен на физическото здраве и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.

Водещи на трите специални вечери са Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро и Ани Салич. Към звездите, които ще си партнират с младите таланти, се присъединяват и Калин Врачански, Тити Папазов, Краси Радков, Маги Джанаварова, Вики Терзийска.

В ролята на жури ще влязат Маги Халваджиян, Ники Дойнов, Илиана Раева и веско Ешкенази.