Пловдив – град на детето за 1 юни, смях и песни огласят централния площад

  • от Виктория Петрова
  • 12:04, 01.06.2021

Детска песни и глъчка огласят в сърцето на Пловдив. Празника на детето изкара десетки пловдивчани на Главната, където  има пъстра програма и разнообразни развлечения за малчуганите.

Голямата атракция се оказа новата придобивка, пристигнала преди дни от австрийската столица. За минути пред Виенското колело се извиха опашки. За децата там също имаше изненада – а всички под 120 см  имат възможност да се извисят с бялата кабинка безплатно. Припомняме, че днес е официалното откриване на атракцията.

Другият хит днес са балоните, но не какви да е, а тези на любимите детски анимационни герои. Всяко второ дете стиска в ръчичка цветна връв, от която полита шарен балон, а усмивките им заразяват минувачите.

Десетки малки певци от различни вокални формации на Пловдив пък изявиха таланта си пред Военния клуб, където малки и големи спираха, за да им се порадват.

Ателиетата на открито са пълни с деца, които искат да рисуват. Безцветните керамични фигурки оживяваха в ръцете на художниците, които им привнесоха своя неподправен въображаем вид.